| Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! | |
|
+8_3c3_ Alex derebeyi17_44 merve_gmk aNkaRock Glorfindel lana lang Chuckie 12 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Chuckie
Mesaj Sayısı : 1273 Yaş : 30 İş/Hobiler : boşavakitgeçirici Kayıt tarihi : 05/05/08
Karakter Sayfası Durum: sakin
| Konu: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Perş. Tem. 22, 2010 1:50 pm | |
| T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
BASIN AÇIKLAMASI -21.07.2010
Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu tarafından daha önce genel hatları ile kamuoyuna açıklanan Haftalık Ders Çizelgelerine ait yenilikler ve detayları aşağıdaki gibidir:
Gelişmiş ülkelerdeki uygulamalar, akademik çevreler ve alandan gelen dönütler ile 15-16 Mart 2010 tarihinde yapıyaa Çalıştay sonucunda, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin zorunlu ders yükünü hafifletmek, öğrencilere okulu daha çok sevdirmek, istek ve yetenekleri doğrultusunda etkinlikler yapmalarına ve ders seçmelerine imkan vermek amacıyla İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri yeniden düzenlenmiştir.
Yeni hazırlanan Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerine göre;
GENEL LİSELERDE; • Halen uygulanmakta olan “Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Türkçe- Matematik ve Yabancı Dil” alanları kaldırılmıştır. • Ders grupları, ortak dersler ve seçmeli dersler olarak belirlenmiştir. • Beden eğitimi dersi 9-12. sınıflarda 2’şer saat, görsel sanatlar/müzik dersleri 1’er saat olacak şekilde düzenlenmiştir., • 10. sınıfta 3 saat olan yabancı dil dersinin süresi 1 saat eksiltilmiş, ancak 11 ve 12. sınıflara 2’şer saat yabancı dil dersi konulmuştur. • Sağlık bilgisi dersinin haftalık ders saati sayısı 2’den 1’e indirilmiştir. • Ortak Dersler dışındaki diğer dersler, öğrencilerin yüksek öğretim kurumlarında hedefleyebilecekleri programlar ile ÖSYM’nin belirlediği sınav sistemi dikkate alınarak, alternatifli ders saati sayısı ile alınabilecek şekilde “seçmeli dersler” bölümüne yerleştirilmiş ve bu bölümden alınabilecek ders saati sayıları belirlenmiştir. • Seçmeli ders saati sayısı ile birlikte 30 olan haftalık ders saati sayısı toplamında bir değişiklik yapılmamıştır.
ANADOLU LİSELERİNDE;
Genel liseler için yapıyaa değişiklikler yanında, • Haftalık ders saati sayısı toplamı önünde hazırlık sınıfı bulunmayanlarda 37’den 35’e; önünde hazırlık sınıfı bulunanlarda ise 40’tan 35’e indirilmiştir. • 9. sınıfta 10 saat olan yabancı dil ders saati 6 saate indirilmiş, daha önce 10. sınıftan itibaren okutulmaya başlanan II. yabancı dil dersinin 9. sınıftan başlaması için bu sınıfa da 2 saat II.yabancı dil dersi konmuştur.
FEN LİSELERİNDE; • Alan dersleri, ortak dersler bölümüne alınmıştır. • Yönetmeliği gereği fen derslerinin ağırlığının, toplam ders ağırlığının en az %50’si olması için 12. sınıfta fizik, kimya ve biyoloji derslerinin haftalık ders saati sayısı 4’ten 5’e çıkarılmıştır. • 9. sınıfta yabancı dil dersinin haftalık ders saati sayısı 8’den 7’ye indirilmiştir. • 9-12. sınıflarda ilk defa haftada 2’şer saat olmak üzere II. yabancı dil dersi konulmuştur. • Haftalık ders saati sayısı toplamı 36’dan 37’ye çıkarılmıştır. SOSYAL BİLİMLER LİSELERİNDE;
• 10. sınıfta matematik dersinin haftalık der saati sayısı 4’ten 3’e; 11-12. sınıflarda matematik dersinin haftalık ders saati sayısı 5’ten 3’e indirilmiştir. • 9-12. sınıflara haftada 2’şer saat olmak üzere müstakil geometri dersi konulmuştur. • Hazırlık sınıfında 34, 9-12. sınıflarda 40 olan haftalık ders saati sayısı toplamında değişiklik yapılmamıştır.
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA;
• Genel ortaöğretim kurumlarındaki ders saatlerine ve okul türlerine göre farklı haftalık ders çizelgeleri düzenlenmiştir.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. Kaynak: http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyuruayrinti.asp?ID=7966 | |
|
| |
lana lang
Karakter Sayfası Durum: patlamak üzere
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Perş. Tem. 22, 2010 2:01 pm | |
| bunu daha önceden yapmalıydılar resmen benim mezun olmamı beklediler paylaşım için teşekkürler nesli | |
|
| |
Chuckie
Mesaj Sayısı : 1273 Yaş : 30 İş/Hobiler : boşavakitgeçirici Kayıt tarihi : 05/05/08
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Perş. Tem. 22, 2010 2:04 pm | |
| Rica ederim, de, bu iyi bir şey mi.? =S
Alanların kaldırılması, sistemin sürekli değiştirilmesi, çocukların daha iyi motive olmasını sağlamak amacıyla yapıyaa ama kafa karışıklığından başka hiç bir işe yaramayan çözüm gibi görünen yeni sorunlar.?
Çok dertliyim Figen, çook.! =d=d
En son Chuckie tarafından Perş. Tem. 22, 2010 2:06 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
Glorfindel
Mesaj Sayısı : 298 Yaş : 33 Nerden : Ankara İş/Hobiler : Öğrenci Lakap : Hurricane Kayıt tarihi : 24/05/09
Karakter Sayfası Durum:
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Perş. Tem. 22, 2010 2:06 pm | |
| 10 saatte öğrenilemeyen yabancı dilin ders saati 6 ya düşürülmüş...İlginç... | |
|
| |
aNkaRock ModAdmin
Mesaj Sayısı : 1334 Yaş : 36 Nerden : MeRsiNN İş/Hobiler : Öğretmen olmak üzere olan Öğrenci Lakap : oss Kayıt tarihi : 10/05/08
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Perş. Tem. 22, 2010 2:08 pm | |
| Ne mutlu size okulda bize istikrar önemlidir diye öğretiyorlar her yıl sistem değiştiriyorlar | |
|
| |
merve_gmk
Mesaj Sayısı : 270 Yaş : 31 İş/Hobiler : öğrenci Kayıt tarihi : 20/07/10
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Perş. Tem. 22, 2010 4:24 pm | |
| böle saç#$%&!ık mı olur yaa neyi düzgün yapıolar ki zaten | |
|
| |
derebeyi17_44
Mesaj Sayısı : 485 Yaş : 35 Nerden : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Kayıt tarihi : 11/12/08
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Perş. Tem. 22, 2010 4:35 pm | |
| - Glorfindel demiş ki:
- 10 saatte öğrenilemeyen yabancı dilin ders saati 6 ya düşürülmüş...İlginç...
İngilizce'yi okulda bir türlü öğrenemedim, 10 senedir İngilizce görüyorum, ünide AA yapmama rağmen hala da İngilizce konuşmayı beceremiyorum, okuldan öğrenilmez doğru karar. | |
|
| |
merve_gmk
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Perş. Tem. 22, 2010 4:39 pm | |
| nedeki bn okuldan öğrendim gerçi öğretmen de etken bunda | |
|
| |
Glorfindel
Mesaj Sayısı : 298 Yaş : 33 Nerden : Ankara İş/Hobiler : Öğrenci Lakap : Hurricane Kayıt tarihi : 24/05/09
Karakter Sayfası Durum:
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Perş. Tem. 22, 2010 5:11 pm | |
| Bir de haftada 10 saatte daha önce hiç bilmediğiniz,görmediğiniz bir dil öğrenmeye çalıştığınızı hayal edin...İşte benim almancam da bu kadar... | |
|
| |
merve_gmk
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Perş. Tem. 22, 2010 5:15 pm | |
| bnmde almancam ii değil ama ing ii çünkü 4.sınıftan beri görüoz almanca derslerinde adam gibi gramer öğretmiolar ki kitaptaki saçma alıştırmaları yaptırıolar | |
|
| |
derebeyi17_44
Mesaj Sayısı : 485 Yaş : 35 Nerden : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Kayıt tarihi : 11/12/08
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Perş. Tem. 22, 2010 8:25 pm | |
| - merve_gmk demiş ki:
- bnmde almancam ii değil ama ing ii çünkü 4.sınıftan beri görüoz
almanca derslerinde adam gibi gramer öğretmiolar ki kitaptaki saçma alıştırmaları yaptırıolar biri almanca mı dedi, hayatımı feda ederim ben. 4 sene görmemize rağmen Almanca'yı çok sevdim. Ve hala da face'de bir şeyler yazarken Almanca yazmaya gayret ederim. İngilizce'den daha çok hoşuma gitti. | |
|
| |
Alex
Karakter Sayfası Durum: kafası iyi
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Perş. Tem. 22, 2010 11:49 pm | |
| İngilizce'yi daha çok severim. Bilmem ama dünyadaki Türk.çeden sonra en güzel dil | |
|
| |
merve_gmk
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Cuma Tem. 23, 2010 10:38 am | |
| ing nin pek bi olayı yok aslında kelime bilgisi gerekio sadece ama almanca öle mii bi şey sölemeye kalksan 40 sa düşünüosn başına die mi das mı gelcek die | |
|
| |
_3c3_
Mesaj Sayısı : 510 Yaş : 32 Nerden : Orange Orange xD İş/Hobiler : öğrenci... Kayıt tarihi : 14/04/09
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Cuma Tem. 23, 2010 11:04 am | |
| | |
|
| |
Glorfindel
Karakter Sayfası Durum:
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Cuma Tem. 23, 2010 11:07 am | |
| Almancadan tek kelime ile NEFRET ediyorum | |
|
| |
merve_gmk
| |
| |
Alex
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Cuma Tem. 23, 2010 12:40 pm | |
| Ben almancayı seçmeli olarak kaydedip almadım Fransızca görüyorum | |
|
| |
merve_gmk
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Cuma Tem. 23, 2010 1:00 pm | |
| fransızca daha berbat her an üstüne kusçakmış gibi gelio bna hiç beğenmiom fransızcayı | |
|
| |
_3c3_
Mesaj Sayısı : 510 Yaş : 32 Nerden : Orange Orange xD İş/Hobiler : öğrenci... Kayıt tarihi : 14/04/09
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Cuma Tem. 23, 2010 1:01 pm | |
| | |
|
| |
derebeyi17_44
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Cuma Tem. 23, 2010 4:57 pm | |
| | |
|
| |
lana lang
Karakter Sayfası Durum: patlamak üzere
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Paz Tem. 25, 2010 3:44 pm | |
| - Chuckie demiş ki:
- Rica ederim, de,
bu iyi bir şey mi.? =S
Alanların kaldırılması, sistemin sürekli değiştirilmesi, çocukların daha iyi motive olmasını sağlamak amacıyla yapıyaa ama kafa karışıklığından başka hiç bir işe yaramayan çözüm gibi görünen yeni sorunlar.?
Çok dertliyim Figen, çook.! =d=d
haklsın ama bu eskisine göre iyi ama günü kurtarmaya önelik hareket.. sistem başından tam temelden yanlış... adamların işine gelmiyor ki temelden değişiklik.. bu ygs-lys de değişicek bir kaç sene içinde bence çünkü sistem tam bir karmaşa... ösym başkanı açıklama yapıyor ama kendisi bile farkında değil ne dediğinin.. | |
|
| |
Chuckie
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Paz Tem. 25, 2010 10:21 pm | |
| Evet, tamamıyla hak veriyorum sana.
Bu arada konuyu kendine getirdiğin için teşekkürler. =d=d
| |
|
| |
Alex
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Paz Tem. 25, 2010 10:23 pm | |
| xD | |
|
| |
pierce_town
Mesaj Sayısı : 329 Yaş : 32 Nerden : İstanbul Kayıt tarihi : 09/05/09
Karakter Sayfası Durum:
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Paz Tem. 25, 2010 10:34 pm | |
| 4 ekmekle doymayan bir aile.. 1 ekmekle nasıl doyacak ??? Yani 10 Saatte öğrenilmeyen bir ders 6 saatte nasıl öğrenilecek ? | |
|
| |
Alex
| Konu: Geri: Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! Paz Tem. 25, 2010 10:47 pm | |
| Saçmalık Ben 6 senedir öğrenemedim | |
|
| |
| Haftalık Ders Çizelgelerinde Yeni Düzenleme.! | |
|